Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області шахраї незаконно продавали квартири померлих

У Дніпропетровській області злочинна група незаконно продавала квартири померлих громадян, у яких не було спадкоємців або вони не заявили своїх прав на спадщину.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

Як стало відомо правоохоронцям, організував діяльність угруповання із чітким розподілом ролей мешканець Дніпра. Основна «спеціалізація» – пошук, переоформлення та продаж квартир, власники яких померли, спадкоємці відсутні або не скористалися своїм правом на спадщину. Допомагали організаторові провернути оборудки з нерухомістю вісім спільників.

Ролі у банді були чітко розподілені: хтось пошукував потрібну нерухомість, збирав інформацію з реєстрів про власників та законних спадкоємців; хтось –  виготовляв підробні документи; хтось – знаходив клієнтів та продавав квартири добросовісним покупцям.
Слідчими була доведена причетність учасників злочинної організації до незаконного продажу трьох квартир померлих громадян та помешкання літньої жінки. За продаж нерухомості зловмисники отримали майже три мільйони гривень, які розподілили між всіма залежно від відведених у «схемі» ролей.
25 серпня оперативники та слідчі за силової підтримки спецпризначенців полку поліції особливого призначення затримали вісьмох членів злочинного угрупування. Їм повідомили про підозру за кількома статтями кримінального кодексу України.
Крім того, під час проведення 30 санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили сім автомобілів, зброю, майже 3,2 млн грн у різній валюті, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України та для виїзду за кордон, комп’ютерну техніку.
Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Були проведені санкціоновані обшуки

Були проведені санкціоновані обшуки

Злочинці заволоділи трьома квартирами померлих громадян, спадкоємці яких не скористалися своїм законним правом на спадщину, та помешканням літньої жінки

Злочинці заволоділи трьома квартирами померлих громадян, спадкоємці яких не скористалися своїм законним правом на спадщину, та помешканням літньої жінки

Під час проведення обшуків правоохорнці вилучили зброю та документи

Під час проведення обшуків правоохорнці вилучили зброю та документи

Раніше Інформатор писав про те, що у Дніпрі затримали посадовців, які за позитивний висновок протипожежної безпеки турбази вимагали 240 тисяч гривень.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору