Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі висади дерева і створили барельєф на честь Кузьми Скрябіна

2 лютого 2015 року Кузьма Скрябін помер у жахливій автокатастрофі на трасі біля Кривого Рогу. Криворіжці щороку вшановують пам’ять співака автопробігом, конкурсом пісень та поезій. А 5 квітня, біля Палацу молоді та студентів у Металургійному районі активісти висадили липи. А місцевий скульптор створив барельєф Кузьми.

Розповідає Інформатор з посиланням на пост Миколи Крамаренко.

1 лютого 2015 року Кузьма Скрябін провів концерт у Кривому Розі, який став для нього останнім. Рано вранці 2 лютого, авто співака врізалося у молоковоз на трасі в Лозуватці. На жаль, Кузьма загинув на місті. Тепер щорічно, криворіжці згадують співака проводячи творчі вечори, виконують пісні Скрябіна, організовують конкурси та автопробіг з Кривого Рогу до місця ДТП. А тепер, на честь відомого співака в місті з’явився сквер з липами. Дерева квітнутимуть і будуть нагадувати про Кузьму.

“Кривий Ріг пам’ятає славного композитора, поета, співака Кузьму Скрябіна, і його останній концерт у Палаці молоді і студентів Криворізького національного університету. 5 квітня представники громадськості, керівники підприємств, організацій, студенти посадили молоді липи в сквері його імені. Барельєф Кузьми виготовив скульптор-художник Віталій Колесников. Фото Стаса Лебединського”, – пише Микола Крамаренко.

Активісти висаджують липи

Поляна з липами

Барельєф Кузьми

Раніше Інформатор розповідав, що криворізький гурт “Роялькіт” презентував пісню на честь бійця ЗСУ. Також ми писали про мультфільм “Мавка”, який створила режисер з Кривого Рогу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору