Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Дніпропетровській області стартував «сезон тиші»: що це означає

З 1 квітня по 15 червня триває так званий «сезон тиші». Це період, протягом якого забороняється проведення заходів, що є джерелом підвищеного шуму та неспокою у період масового розмноження диких тварин у лісах. Не зчиняйте галас на природі, не включайте гучну музику та будьте особливо обережними з вогнем.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на державну екологічну інспекцію Придніпровського округу.

У період масового розмноження диких тварин у лісах суворо забороняється пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах.

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати охорону середовища існування, умов розмноження і шляхів міграції тварин. Цей природоохоронний захід, впроваджений до виконання в Україні на законодавчому рівні, сприяє відтворенню популяції звірів та птахів, забезпечуючи зростання та різноманіття, спокійний розвиток фауни.

Закликаємо користувачів мисливських господарств, лісокористувачів та громадян звернути особливу увагу в цей період на забезпечення тиші в відтворювальних ділянках, в об’єктах ПЗФ, які визначені для збереження тваринного світу з метою охорони проживання тварин і птахів під час їх розмноження і відтворення популяції, шляхів міграції диких тварин на час їх розмноження.

Раніше ми розповідали, як правильно схуднути не нашкодивши здоров’ю. Писали, що в Україні стався землетрус та що у Кривому Розі відремонтують дитячий майданчик.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору