Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як правильно схуднути не нашкодивши здоров’ю: поради лікарів

Дотримуєтесь плану тренувань, пильнуєте за раціоном, але це не допомагає схуднути? Зазначимо, що головною метою схуднення має бути не цифра на вагах чи візуальні параметри, а зміцнення здоровʼя та зниження ризиків виникнення певних захворювань. 

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на сайт DOCDC.

Індекс маси тіла та окружність талії допоможуть визначити, чи потрібно вам знижувати вагу. Детальніше про це тут https://bit.ly/3ldqC4b

Які фактори можуть заважати на шляху до здорового тіла:

– Хронічний стрес та кортизол.

Кортизол недарма називають «гормоном стресу», адже його задача — мобілізувати організм у випадку небезпеки. При тривалому стресі кортизол виробляється у великій кількості, а це призводить до порушення обміну речовин, зменшення обсягу мʼязів та появі вісцерального жиру.

 Що робити?

У боротьбі із хронічним стресом та тривожністю допоможуть техніки релаксації, чіткий розпорядок дня та якісний сон не менше 8 годин.

Якщо ви відчуваєте, що впоратись із стресом самостійно не виходить, варто звернутися до спеціаліста — психотерапевта або ж психіатра для призначення медикаментозного лікування.

 Неконтрольовані перекуси та солодкі напої.

Навіть корисні смаколики можуть завдати шкоди, якщо споживати їх забагато.

Окрім цього, зайві калорії ми можемо непомітно для себе отримувати із солодкими напоями.

Спробуйте протягом декількох тижнів записувати калорійність усієї спожитої їжі та напоїв. Це допоможе підрахувати кількість калорій, які ви споживаєте та відстежити, чи не виникає у вас профіциту калорій.

В залежності від активності, норма калорій для жінок становить близько 1800-2000 ккал./день, та 2200—2700 ккал./день для чоловіків. А для схуднення безпечний дефіцит калорій становить 10%.

Пильнуйте за тим, аби під час дефіциту калорій ви споживали достатню кількість вітамінів та поживних речовин.

Також, часто люди приймають звичайну спрагу за голод. Інколи відчуття голоду може зникнути за 15 хвилин після того, як ви випʼєте склянку води.

Раніше ми розповідали, що у Кривому Розі відремонтують дитячий майданчик. Писали, яке місто з Дніпропетровської області увійшло до ТОП-100 найнебезпечніших у Європі та що мультфільм криворізької режисерки б’є рекорди прокату у Європі.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

 

Нагору