Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Смак дитинства: готуємо пиріжки з яйцем і щавлем

Зі щавлем можна готувати не тільки борщі й салати, але й смачні пухкі пиріжечки. Тісто ніжне, а начинка соковита та кисленька — те, що треба на сніданок.

За бажанням можна приготувати не солоні, а солодкі пиріжки з щавлем, додавши замість яйця — яблука і цукор, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 500 г
  • Молоко – 300 мл
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 5 шт
  • Сіль – 5 г
  • Дріжджі сухі – 12 г
  • Олія соняшникова рафінована – 70 мл
  • Щавель – 300 г

Спосіб приготування:

Налийте тепле молоко у глибоку миску і додайте дріжджі, 50 грам цукру і 75-80 грам борошна. Все розмішайте і залиште на 15-20 хвилин. Потім додайте сіль, 1 яйце, олію. Борошно досипайте невеликими порціями. Замісіть опару і залиште на 15-20 хвилин.

Листя щавелю помийте і просушіть, потім наріжте. Яйця відваріть круто, охолодіть, очистіть та дрібно наріжте. Змішайте яйця з щавелем, можна додати трохи солі.

До опари досипте борошно і замісіть тісто, потім розділіть на рівні частини і сформуйте заготовки для пиріжків. Розкачайте їх качалкою.

У центр кожної заготовки викладіть начинку, потім защіпніть краї і сформуйте пиріжечки. Викладіть їх на деко і залиште на 10-15 хвилин. Потім відправте випікатись у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаньте з духовки, остудіть і подавайте.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати українські Штурханці з картоплі. Писали, що котлети із цвітної капусти та як приготувати крафіни з корицею.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору