Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Обережно! У Дніпропетровську область масово мігрують дикі тварини

Через війну в лісах Дніпропетровської області побільшало диких тварин порівняно з минулим роком. Це пов’язано з там, що біля нашої області ведуться бойові дії, й тварини, уникаючи небезпеки, мігрують. Тому, будьте обережні та обачливі!

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Східний лісовий офіс.

“Тварини-мігранти можливо деякий час переховуються, а потім далі десь мігрують з нашої області”, – пояснює провідний мисливствознавець Східного лісового офісу ДП “Ліси України” Олександр Олійник.

Під час зимового обліку спеціалісти зафіксували, що побільшало пернатої дичини, яка осіла на території нашої області. Разом з тим виросла чисельність хижих м’ясоїдних тварин. Але епізодична ситуація в області в цілому в нормі.

Побільшало й копитних тварин. Наприклад, в Царичанському районі відмічалося, що зустрічали навіть оленя благородного. Останнім часом цей вид не характерний був для нашої області, але в Царичанському районі це не поодинокі випадки. Мисливствознавець припускає, можливо мігрували з Сумської області через Полтавську.

Наразі спеціалісти більше слідкують за хижими м’ясоїдними тваринами, аби не було випадків сказу.

Раніше ми розповідали, що в Україну повернулася зима. Писали, що “Укренерго” попередили мешканців Дніпропетровської області про відключення світла та чи будуть повертати ухилянтів з-за кордону в Україну примусово.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору