Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Померла видатна тренерка з художньої гімнастики Альбіна Дерюгіна

Тяжка втрата для українського спорту. Стало відомо про смерть видатної тренерки з художньої гімнастики, Героя України, члена Виконкому НОК України, заслуженого тренера України Альбіни Миколаївни Дерюгіної. Вона пішла з життя на 92-гому році життя. 

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Національний Олімпійський комітет України, Альбіна Дерюгіна прийшла у художню гімнастику на зорі її зародження й вважається основоположницею цього виду спорту в Україні. За роки роботи вона виховала не одне покоління гімнасток, які здобували олімпійські нагороди, перемагали на чемпіонатах світу та Європи, примножуючи спортивну славу України.

Сьогодні її вихованки відомі у всьому світі, а міцний фундамент, який вона заклала, дає змогу виводити на п’єдестал пошани все нові й нові таланти України, зберігаючи неповторний стиль української школи художньої гімнастики.

Її донька та вихованка Ірина Дерюгіна є видатною українською спортсменкою, тренеркою, суддею, заслуженим майстром спорту СРСР  з художньої гімнастики в індивідуальній першості, 4-разова володарка Кубка Інтербачення. Єдина гімнастка СРСР, яка двічі була абсолютною чемпіонкою світу.

Раніше Інформатор писав про  смерть легенди ФК “Кривбас” та про про смерть від тяжкої хвороби очільника криворізької ФК “Патріот”. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Нагору