Великий пост триває сім тижнів. Але маленькі свята у нашому житті ніхто не скасовував. І якщо день народження ваш чи вашої близької людини припав саме на цей період, постає питання: “Що приготувати на святковий стіл?”
Інформатор пропонує зробити салат з оселедця, адже рибу по особливих випадках їсти у пост всеж дозволяється.
Салат з оселедця
Продукти
- філе слабосолоного оселедця – 3 шт.
- відварена картопля – 4 шт.
- солоні огірки – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- кріп – пучок
Для маринаду цибулі:
- яблучний оцет – 1 ст.л.
- вода 1 ст.л.
- цукор – 1/2 ч.л.
Для заправки:
- соняшникова олія – 3 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- гірчиця столова – 1 ч.л.
- чорний мелений перець – дрібка
Приготування
- Цибулю нарізаємо півкільцями, вливаємо оцет, додаємо дрібку цукру, перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10 хвилин.
- Відварену картоплю, солоні огірочки та філе слабосоленого оселедця нарізаємо кубиком і перекладаємо в салатник. Туди ж відправляємо, промариновану цибулю і дрібно нарізаний кріп. Картоплю, до речі, можна запекти і в духовці, у фользі – ще смачніше вийде!
3. Для заправки змішуємо олію, лимонний сік, столову гірчицю і чорний мелений перець. Солі не потрібно, в оселедцях і огірках вже достатньо солі. Для більшої свіжості можна злегка присипати зеленою цибулею. Все добре перемішуємо і можна відразу подавати до столу!
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати вегетаріанський бургер та про те, як зробити медові мафіни.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова