Кривий Ріг До сайту

У Дніпропетровській області злочинець із тюрми продавав дрова, що не існують

У Дніпропетровській області група молодиків через Інтернет продавала дрова, що не існують. Поліцейські викрили членів злочинної групи. Як виявилося, організатор угрупування у цей час відбував покарання у тюрмі за скоєння крадіжок.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на поліцію Дніпропетровської області, відомо, що організатор шахрайської схеми 32-річний чоловік зараз перебуває в місцях позбавлення волі, де відбуває покарання за скоєння крадіжок.
Він безпосередньо спілкувався з потерпілими та пропонував послуги з продажу дров. Також встановлені його спільники та виконавці, які розміщували оголошення та підшуковували осіб, які оформляли на себе банківські карки.
З вересня 2022 року зловмисники розміщували в мережі Інтернет оголошення про продаж дров. Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки. Щойно покупці переказували гроші – фігуранти припиняли з ними контакт і не виконували угоду. Жертвами шахраїв ставали жителі усіх регіонів країни.

Двом особам повідомили про підозру за 11 фактами шахрайств за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Ще одній жінці повідомлено про підозру за 5 фактами.

Реклама

Знайдені під час обшуку речові докази

Умовою була повна або часткова передплата на карткові рахунки.

Раніше Інформатор писав про те, що в Україні шахраї під виглядом “Нової пошти” видурюють гроші у громадян. та про те, що у Дніпропетровській області шахраї через інтернет продавали неіснуючі тютюнові вироби.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама