Кривий Ріг До сайту

Криворіжці спустилися до шахти в Естонії: що вони там побачили

Про організацію туристичних об’єктів на базі недіючих шахт у Кривому Розі розмовляють давно. А в Естонії цю ідею вже давно втілили у життя. Там створили єдину сланцеву шахту-музей у світі, яка знаходиться в містечку Кохтла-Нимме. 

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на кафедру туризму та економіки Криворізького педагогічного університету, у такому музеї побувала доцент кафедри туризму та економіки Вікторія Пацюк, яка вивчала досвід перетворення індустріальних об’єктів у туристичні локації.

Територія шахти після завершення видобувних робіт у 2001 році була перетворена спочатку в Кохтласький шахтний парк, а надалі підземну частину було переобладнано в музей. Нині шахта та навколишня територія входять до Естонського шахтного музею і повністю обладнана для прийому туристів, які можуть відвідати як підземну частину шахти, так і гірничо-збагачувальну фабрику, на території якої нині знаходиться музей, кафе та конференц-зал.

Реклама

Стара естонська шахта: погляд з середини

На манекені одяг естонського шахтаря

Шахтний ковш

Шахтна вагонетка

Тут добували сланець

На території шахти нині знаходиться музей, кафе та конференц-зал.

Так виглядає шахта-музей в Естонії

Шахтна техніка

Раніше Інформатор писав про те, що влада Кривого Рогу замовила розробку веб-сайту по туризму та про те, виглядає оновлений парк “Сланцеві скелі”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Альона Свірідова

Реклама