Перші страви ідеальні, коли на вулиці прохолодно і хочеться зігрітися! Сьогодні у нас незвичайний овочевий борщ з маринованими грибами.
Інформатор пропонує рецепт, який розкриває весь смак маринованих грибочків!
Інгредієнти:
- Вода – 2 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста білоголова – 300 г
- Часник, зубчики – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 30 г
- Паста томатна – 30 г
- Мариновані гриби – 80 г
- Чорнослив без кісточки – 50 г
- Олія соняшникова – 40 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю, моркву, буряк і картоплю очистьте і помийте. Цибулю і моркву дрібно наріжте і обсмажте на олії протягом 5 хвилин.
Буряк і картоплю наріжте невеликими кубиками. Капусту дрібно нашаткуйте.
Закип’ятіть 2 літри води, покладіть у неї кубики буряку і варіть 15 хвилин.
Розігрійте сковороду і обсмажте борошно до золотистого кольору. Додайте томатну пасту і перемішайте. Покладіть засмажку в бульйон. Додайте кубики картоплі, капусту, смажену цибулю з морквою і варіть 15 хвилин. Посоліть і поперчіть.
Чорнослив помийте, наріжте соломкою, мариновані гриби наріжте шматочками і додайте підготовлені інгредієнти в борщ. Покладіть лавровий лист, подрібнений часник і варіть 5 хвилин. Подавайте готовий борщ гарячим.
Окрім пісного борщу ви можете приготувати будь-який із 7 пісних супів на кожен день тижня!
Раніше ми писали, як приготувати салат з грибами, бобами і йогуртовою заправкою. Писали, як приготувати заливний пиріг з рибою та як готувати йогуртовий крем.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок