Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Кривому Розі засудили прихильника комуністичного режиму: на який термін

У Кривому Розі місцевий мешканець виявився палким прихильником комунізму. Він не тільки сам підтримував його, але й на своїй сторінці соціальної мережі поширював та розміщував публікації із забороненою символікою. За що й постав перед судом.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Жовтневий районний суд Кривого Рогу, відомо, що 39-річний криворіжець з лютого 2022 року по січень 2023 року на власній сторінці у соціальній мережі «Вконтакте» поширював та розміщував публікації із символікою комуністичного тоталітарного режиму. Зокрема, зображення державного прапора та герба СРСР, прапора та інших зображень, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки. За що й попав у поле зору правоохоронних органів.
Своїми діями він порушив Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки.
Під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю скоєного кримінального правопорушення.
Вироком суду від 07 березня 2023 року відносно обвинуваченого К. було затверджено угоду про визнання винуватості та призначено йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, та звільнено від його відбування з іспитовим строком протягом 1 року.
Вирок суду ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Раніше Інформатор писав про те, що  Дніпропетровській області місцевий мешканець агітував за радянський союз та про те, що мешканець Покрову, одягнений в одяг з символікою СРСР, на вулиці міста роздавав агітаційні листівки та закликав до радянського режиму

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Альона Свірідова

Нагору