Ви не уявляєте салатів без майонезу? Великій піст не є приводом відмовляться від цього смачного й корисного соусу. Приготувати його можна й без яєць та молока.
Інформатор пропонує саме такий рецепт.
Майонез веганський
Продукти
180-200 мл рослинної олії;
• 50 мл розсолу від консервованого горошку або квасолі;
• 1 чайна ложка лимонного соку або яблучного оцту;
• щіпка цукру;
• дрібка солі.
Приготування
Розсіл від консервованого горошку або квасолі вилити в ємність для збивання, додати сіль, цукор, лимонний сік або яблучний оцет і збивати блендером близько 1 хвилини до утворення піни.
Потім поступово вливаючи олію, продовжити збивання до загустіння. Важливий момент, про який не варто забувати, – розсіл і олія повинні бути кімнатної температури.
Олію можна використовувати як оливкову, так і рафіновану соняшникова. Можна взяти їх суміш в пропорції 1:1, 1:2 або 1:3.
У соус можна додати розчавлений часник, тертий імбир або хрін, рубану зелень, мелену паприку, хмелі-сунелі або будь-якими сухими приправами, таким чином отримуючи новий смак.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати грузинське лобіо без м’яса чи улюблену пасту Одрі Гепберн.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Альона Свірідова