Кривий Ріг До сайту

Готуємо за 20 хвилин: домашнє печиво на сковорідці

Ідеальний рецепт на випадок, коли несподівано мають прийти гості, а часу на приготування їжі зовсім немає. На весь процес буде потрібно не більше 15-20 хвилин.

Реклама

Ніжна, ароматна і смачна випічка відразу після приготування нагадує за смаком сирники, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

Реклама

Спосіб приготування:

У невеликій чашці змішати сметану з маслом і жовтком (білок в рецепті не потрібен).

Додати цукор і добре перемішати. Краще вибрати коричневий, тому що він відрізняється вираженим ароматом, але якщо його немає — підійде звичайний, білий.

Реклама

У чашці побільше розпушувач змішати з борошном і перемішувати його як мінімум півхвилини.

Додайте рідку суміш і розімніть тісто. Воно повинно вийти гладким і не липнути до рук.

Готове тісто розкачати на рівну ковбаску діаметром приблизно в 2-3 сантиметри.

Реклама

Нарізати ковбаску на тоненькі слайсы, товщиною в сантиметр і надати печінкою форму. Щоб це зробити, можна скатати кульки, і приплюснути їх в шайбочки. Другий спосіб — нарізані слайсы поплескати руками для скруглення зрізу. Найголовніша умова — щоб печиво в товщину не перевищувало сантиметри. Якщо воно буде товщі — не зможе пропектися в центрі і випічка буде зіпсована.

На сухій сковороді, що має антипригарне покриття обсмажити заготовлене печиво з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного. Вогонь повинен бути найменшим, щоб випічка встигла приготуватися по центру до того, як з’явиться скориночка.

Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні коржі на сковорідці.

Реклама

Писали про те, як приготувати грузинське лобіо та яблука запечені з сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок