Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо за 20 хвилин: домашнє печиво на сковорідці

Ідеальний рецепт на випадок, коли несподівано мають прийти гості, а часу на приготування їжі зовсім немає. На весь процес буде потрібно не більше 15-20 хвилин.

Ніжна, ароматна і смачна випічка відразу після приготування нагадує за смаком сирники, – пише Інформатор.

Інгредієнти:

  • 250г (стакан) пшеничного борошна;
  • 100г (половина пачки) маргарину або вершкового масла;
  • 80г коричневого цукру (можна замінити на білий;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • 1 жовток;
  • 1 пакетик розпушувача для тіста;
  • Половина чайної ложки солі;
  • Столова ложка води;
  • 1 чайна ложка порошку кориці.

Спосіб приготування:

У невеликій чашці змішати сметану з маслом і жовтком (білок в рецепті не потрібен).

Додати цукор і добре перемішати. Краще вибрати коричневий, тому що він відрізняється вираженим ароматом, але якщо його немає — підійде звичайний, білий.

У чашці побільше розпушувач змішати з борошном і перемішувати його як мінімум півхвилини.

Додайте рідку суміш і розімніть тісто. Воно повинно вийти гладким і не липнути до рук.

Готове тісто розкачати на рівну ковбаску діаметром приблизно в 2-3 сантиметри.

Нарізати ковбаску на тоненькі слайсы, товщиною в сантиметр і надати печінкою форму. Щоб це зробити, можна скатати кульки, і приплюснути їх в шайбочки. Другий спосіб — нарізані слайсы поплескати руками для скруглення зрізу. Найголовніша умова — щоб печиво в товщину не перевищувало сантиметри. Якщо воно буде товщі — не зможе пропектися в центрі і випічка буде зіпсована.

На сухій сковороді, що має антипригарне покриття обсмажити заготовлене печиво з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного. Вогонь повинен бути найменшим, щоб випічка встигла приготуватися по центру до того, як з’явиться скориночка.

Раніше ми розповідали, як приготувати картопляні коржі на сковорідці.

Писали про те, як приготувати грузинське лобіо та яблука запечені з сиром.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору