Проста куряча печінка може вас здивувати, тільки відмовтеся від класичного обсмажування. Слідуйте за цим рецептом і приготуйте печінку в клярі!
Достатньо доповнити печінку простим кляром з борошна, яйця, води та спецій, як інгредієнт набуває нових привабливих рис, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 500 г
- Яйця – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 100 г
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Вода – 150 мл
- Олія соняшникова – 100 мл
Рецепт приготування:
Печінку помийте, видаліть плівки й наріжте шматочками. Посоліть.
Для кляру яйце збийте з 60 г борошна, сіллю, перцем. Додайте воду і перемішайте до однорідної маси.
Решту борошна насипте в пласку тарілку. Шматочки печінки спочатку обваляйте в борошні, потім умочіть у кляр.
У сковороді розігрійте олію і смажте печінку з двох богів, по 3-4 хвилини з кожного, до золотистої скоринки. Викладіть готову печінку на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Потім перекладіть у тарілку і подавайте теплою.
Раніше ми розповідали, як приготувати курку гриль за рецептом Леді Гага.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу та України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок