Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як приготувати халву з насіння соняшника

Халва — чудовий східний десерт, який традиційно готують із обсмажених горіхів або насіння. Найбюджетніша, але дуже смачна — халва із соняшникового насіння.

Готуючи халву, у суміш можна додавати горішки, насіння, родзинки, ванілін, шоколад, – радить Інформатор.

Інгредієнти:

Основні

  • Насіння соняшника – 2 склянки
  • Борошно пшеничне – 1.5 склянки

Для сиропу

  • Цукор – 1 склянка
  • Вода – 80 мл
  • Олія соняшникова рафінована – 150 мл

Спосіб приготування:

Ретельно промийте насіння соняшника без лушпиння. Підсушіть і обсмажте на розігрітій сковороді на олії.

Далі перемеліть на м’ясорубці або за допомогою блендера. Потім додайте до насіння і все добре перемішайте. Потім кілька разів пропустіть через м’ясорубку або ж обробіть на блендері.

Залийте цукор гарячою водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно знімаючи пінку до загусання.

Зніміть сироп з вогню і додайте олію, розмішайте і покладіть перебиту масу. Все ретельно змішайте і перекладіть у форму, зверху поставте прес.

Відправте в холодильник на ніч.

Смачного!

Раніше ми розповідали, як приготувати синій рис.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг

Євгенія Глубінок

Нагору