Халва — чудовий східний десерт, який традиційно готують із обсмажених горіхів або насіння. Найбюджетніша, але дуже смачна — халва із соняшникового насіння.
Готуючи халву, у суміш можна додавати горішки, насіння, родзинки, ванілін, шоколад, – радить Інформатор.
Інгредієнти:
Основні
- Насіння соняшника – 2 склянки
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
Для сиропу
- Цукор – 1 склянка
- Вода – 80 мл
- Олія соняшникова рафінована – 150 мл
Спосіб приготування:
Ретельно промийте насіння соняшника без лушпиння. Підсушіть і обсмажте на розігрітій сковороді на олії.
Далі перемеліть на м’ясорубці або за допомогою блендера. Потім додайте до насіння і все добре перемішайте. Потім кілька разів пропустіть через м’ясорубку або ж обробіть на блендері.
Залийте цукор гарячою водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння, постійно знімаючи пінку до загусання.
Зніміть сироп з вогню і додайте олію, розмішайте і покладіть перебиту масу. Все ретельно змішайте і перекладіть у форму, зверху поставте прес.
Відправте в холодильник на ніч.
Смачного!
Раніше ми розповідали, як приготувати синій рис.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг
Євгенія Глубінок