Готується ця страва без яєць, без м’яса та без сиру з найпростіших інгредієнтів, а виходить дуже смачно та ситно. Цей пісний рецепт можна приготувати на обід, вечерю та навіть на святковий стіл!
Інформатор розповість покроковий рецепт страви.
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля 400 г
- гриби 300 г
- борошно 300 г
- вода 200 мл
- масло рослинне 70 г
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- кріп 1 пучок
- томатна паста 2 ст.л
- прованські трави 1 ст.л.
- цукор 1 ч. л.
- сіль 1 ч. л.
Приготування:
Відварюємо картоплю до готовності і розминаємо до однорідного стану, попередньо злив усю воду. Залишаємо остигати до теплого стану.
Обсмажуємо гриби та цибулю, солимо за смаком.
Замішуємо картопляне тісто: в картопля додаємо олію та борошно. Добре вимішуємо.
Стіл вистилаємо харчовою плівкою та викладаємо картопляне тісто у вигляді прямокутника. На пласт тіста викладаємо шар грибів та загортаємо рулет.
Рулет нарізаємо на шматочки та розміщуємо їх вертикально у формі, змащеній олією.
Готуємо заливку: змішуємо цукор, томатну пасту, прованські трави та воду.
Заливаємо картопляні рулети приготовленою томатною заливкою.
Відправляємо у духовку на 180 градусів на 25 хвилин.
Готову страву посипаємо свіжим кропом.
Раніше ми розповідали, як приготувати з медом, маком та родзинками Кутю на Різдво.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок