Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо картопляні рулетики з грибами

Готується ця страва без яєць, без м’яса та без сиру з найпростіших інгредієнтів, а виходить дуже смачно та ситно. Цей пісний рецепт можна приготувати на обід, вечерю та навіть на святковий стіл!

Інформатор розповість покроковий рецепт страви.

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля 400 г
  • гриби 300 г
  • борошно 300 г
  • вода 200 мл
  • масло рослинне 70 г
  • цибуля ріпчаста 1 шт.
  • кріп 1 пучок
  • томатна паста 2 ст.л
  • прованські трави 1 ст.л.
  • цукор 1 ч. л.
  • сіль 1 ч. л.

Приготування:

Відварюємо картоплю до готовності і розминаємо до однорідного стану, попередньо злив усю воду. Залишаємо остигати до теплого стану.

Обсмажуємо гриби та цибулю, солимо за смаком.

Замішуємо картопляне тісто: в картопля додаємо олію та борошно. Добре вимішуємо.

Стіл вистилаємо харчовою плівкою та викладаємо картопляне тісто у вигляді прямокутника. На пласт тіста викладаємо шар грибів та загортаємо рулет.

Рулет нарізаємо на шматочки та розміщуємо їх вертикально у формі, змащеній олією.

Готуємо заливку: змішуємо цукор, томатну пасту, прованські трави та воду.

Заливаємо картопляні рулети приготовленою томатною заливкою.
Відправляємо у духовку на 180 градусів на 25 хвилин.
Готову страву посипаємо свіжим кропом.

Раніше ми розповідали,  як приготувати з медом, маком та родзинками Кутю на Різдво.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору