Ми часто заміняємо хліб більш корисними дієтичними хлібцями. Але чи знаєте ви, що їх можна приготувати самостійно? Ловіть простий і класний рецепт.
Інформатор пропонує приготувати ці хрусткі житні хлібці прямо вдома.
Інгредієнти:
- 300 г борошна грубого помелу;
- 1 ч. л. солі;
- ½ ст. л. розпушувача;
- 1 ст. л. насіння анісу або фенхелю;
- 1 ч. л. меду;
- 30 г масла.
Спосіб приготування:
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Насипаємо борошно у велику миску. Додаємо сіль, розпушувач, насіння анісу, мед і масло. Ретельно перемішуємо, потім повільно починаємо додавати 175 мл води, помішуючи, поки у нас не буде м’якого тіста.
Далі щедро розсипте борошно на робочій поверхні і розкатуйте тісто, поки воно не стане тонким.
Вирізаємо з тіста кружечки діаметром приблизно 20 см – повинно вийти 6 – 8 кружечків. Вирізаємо невеликі отвори в середині кружечків.
Поміщаємо хлібці на деко і наколюємо кожен з них виделкою.
Раніше ми розповідали, як приготувати пряники “Миколайчики”.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг , а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок