Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

В Україні називають реалістичним сценарій повного блекауту: куди виїжджатимуть громадяни

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає реалістичним сценарій повного відключення електроенергії в Україні. Однак люди масово не залишатимуть країну через нестабільну ситуацію взимку. Він припускає, що більшість їхатиме за місто, “де є можливість опалювати приміщення дровами”.

Про це повідомляє Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна.

За словами Кулеби, триваючі атаки росії на енергопостачання – особливо взимку – ставлять уряд та народ України перед величезними проблемами. Щоб впоратися з цим, країні потрібна також і невійськова допомога, особливо генератори й трансформатори.

Кулеба зазначив, що він сам також постраждав від перебоїв з електроенергією та опаленням. У його квартирі понад 30 годин не було світла й води.

Яка зараз ситуація в енергосистемі

Станом на 12 грудня в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності. Руйнування, яких завдав ворог енергосистемі, наразі не дозволяють повною мірою використовувати потужності теплових електростанцій, необхідний додатковий час для відновлення їх роботи. Через складність пошкоджень роботи тривають довше та ускладнюються поганою погодою (поривчастий вітер з мокрим снігом). Але ми докладаємо максимум зусиль для покращення ситуації з енергопостачанням. Наразі для забезпечення балансу в енергосистемі до кожного обленерго доведено ліміти споживання електроенергії. Для дотримання лімітів діють обмеження споживання. При перевищенні доведених лімітів, застосовуються аварійні відключення.

Раніше Інформатор писав про те, як зберігати продукти під час відключення електроенергії.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору