Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

Вибух газу у Кривому Розі прокоментували у “Криворіжгазі”

Вранці 12 грудня у Кривому Розі в будинку на вулиці Едуарда Фукса стався вибух газу. Постраждала літня жінка. Після отримання повідомлення, на місце події негайно виїхала бригада АДС.

Як повідомляє Інформатор з посиланням на АТ “Криворіжгаз”, за результатами обстеження встановлено, що причиною аварії є порушення правил користування побутовими газовими приладами
Виявлені наступні технічні порушення: газова плита непридатна для експлуатації, вентиляційний канал закрито марлевою тканиною, договір на технічне обслуговування газової плити відсутній, що є порушенням п. 5.7 Правил безпеки систем газопостачання.
“Криворіжгаз” пояснює, що відповідальні за внутрішні мережі та газове обладнання у квартирах і приватних будинках їх власники, за загальні мережі в багатоповерхівках – балансоутримувач. Це передбачено законом «Про житлово-комунальні послуги», в якому вказано, що технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання проводиться коштом співвласників (ст.14, п.3). У затверджений НКРЕКП тариф на розподіл газу витрати на ці роботи не закладені.
“Криворіжгаз” вкотре  нагадує про необхідність дотримання правил безпечного поводження з газом у побуті та важливість своєчасного виконання технічного обслуговування.

Раніше Інформатор писав про те, що під Кривим Рогом від вибуху газу постраждав чоловік

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Альона Свірідова

Нагору