Зефір – це особливо ніжний десерт, який складається з ягідного пюре, білкової маси, а також агар-агару. Приготувати його в домашніх умовах не складно. Потрібно лише запастися гарним настроєм та всіма інгредієнтами.
Реклама
Інформатор розповість секрети приготування домашнього зефіру.
Інгредієнти:
- Чорна смородина – 200 г
- Цукор – 300 г
- Сіль – за смаком
- Білок – 1 шт
- Агар-агар – 5 г
- Вода – 125 г
- Цукрова пудра – для посипання
Спосіб приготування:
На першому етапі приготуємо ягідне пюре. Для цього в сотейник поміщаємо помиту смородину. Вливаємо сюди буквально 50 мл води і ставимо сотейник на вогонь.
Доводимо масу до кипіння, а потім викладаємо у глибоку миску. Подрібнюємо в однорідне пюре, яке потрібно перетерти через сито. Ягідного пюре нам знадобиться 125 г.
Відмірену масу пюре відправляємо в сотейник. Всипаємо сюди 100 г цукру, усе перемішуємо і ставимо на плиту. Ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру, а потім масу повністю охолоджуємо.
Холодне пюре поміщаємо у глибоку миску. Сюди додаємо білок і дрібку солі. Ретельно все збиваємо міксером. Маса повинна трішки посвітліти і збільшитися в об’ємі.
У чистий сотейник всипаємо 200 г цукру та агар-агару. Ретельно все перемішуємо.
Вливаємо сюди 75 мл води і все ретельно перемішуємо. Ставимо на вогонь і варимо приблизно 5 хвилин із моменту закипання.
Не припиняючи процес збивання ягідної маси, вливаємо сюди маленькою цівкою агар-агар. Після додавання сиропу масу збиваємо ще доти, доки вона не стане щільною та густою.
Отриману масу поміщаємо в кондитерський мішок зі спеціальною насадкою. Формуємо зефір на пласкій поверхні, застеленій пергаментним папером. Залишаємо зефір сушитися впродовж 10-12 годин.
Після цього дві половинки склеюємо між собою, а потім посипаємо цукровою пудрою.
Ніжний, солодкий і надзвичайно апетитний зефір готовий. Смачного.
Раніше ми розповідали, рецепт чебуреків з лаваша.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг, а також у Viber і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок