Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

На смак як манго: готуємо маринований гарбуз 

В українців не прийнято закривати гарбуз на зиму, хоча в інших країнах це досить популярна закуска. Багато українців навіть не здогадуються, яким смачним цей коренеплід стає в маринованому вигляді. Солодка гарбуз на зиму – це відмінний десерт або легкий перекус.

Інформатор розповість, як приготувати незвичайну і дуже смачну закуску, яку легко приготувати.

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 1 кг.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Цукор – 250 г.

Спосіб приготування:

Гарбуз очистити від шкірки, нарізати невеликими кубиками і викласти в каструлю. Лимон і апельсин дрібно нарізати і видалити кісточки. Додати до гарбуза цукор, цитруси і лимонну кислоту, перемішати. Залишити гарбуз маринуватися на 3 години. Потім поставити гарбуз на маленький вогонь на 10 хвилин, регулярно помішуючи.

Розкласти гарбуз з цитрусами по стерилізованим банкам і залити банки сиропом. Закатати банки стерилізованими кришками. Перевернути догори дном і накрити рушником. Залишити до повного охолодження.

Раніше ми розповідали, як приготувати овочеву ікру з буряка, помідорами та перцем.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору