Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо овочеву ікру з буряка, помідорами та перцем

Ікра буває не тільки кабачковою або баклажанною – бурякова займає лідируюче місце в рейтингу кращих зимових закусок.

Інформатор  розповість, з чим буряк можна поєднувати у страві.

Інгредієнти:

  • буряк – 2 кг;
  • помідори – 1 кг;
  • болгарський перець – 600 г;
  • часник – 4-5 зубчиків;
  • рослинна олія – 200 г;
  • сіль – 3-4 ст. л;
  • цукор – 1 ст. л;
  • яблучний оцет – 2 ст. л.

Спосіб приготування:

Буряк, помідори і перець подрібнити в м’ясорубці. Часник пропустити через прес. Буряк викласти в каструлю, довести до кипіння на повільному вогні і варити, постійно помішуючи. Потім зменшити вогонь і варити протягом 30-40 хвилин. Додати помідори, готувати ще пів години. Викласти перець і часник, продовжувати готувати протягом 20 хвилин. Потім всипати сіль, цукор і влити оцет. Готувати 10 хвилин, розлити по банках і закатати кришками.

Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Черепаха”.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору