Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Торт “Черепаха”: готуємо класичний рецепт зі сметаною

Ніжні бісквітні коржі в кавово – сметанному кремі. Це класичний варіант торта, він дуже подобається дітям і дорослим за ніжний смак бісквітного тіста, просочене сметанним кремом і легким кавово – шоколадним присмаком.

Інформатор поділиться цим смачним десертом для Вас.

Інгредієнти:

Тісто:
Борошно пшеничне (2 склянки 250 мл зрізані) – 300 г
Яйця – 6 шт.
Цукор (1,5 склянки 250 мл) – 300 г
Сіль (маленька щіпка) – за смаком
Какао-порошок (2 ст.л. без гірки) – 10 г
Розпушувач (зрізані) – 2 чайні
Ванілін – 1.5 г
Для крему:
Цукор (1 склянка 250 мл) – 200 г
Какао-порошок (3 ст.л. без гірки) – 15 г
Сметана (від 20%) – 850 г
Вершкове масло – 200г

Глазур:
Цукор – 50 г
Сіль (на кінчику ножа) – за смаком
Какао-порошок – 15 г
Сметана – 50 г

Рецепт торта “Черепаха”:

Продукти для тесту всі повинні бути однієї кімнатної температури, тому яйця треба дістати заздалегідь.

Готуємо бісквітне тісто. Ретельно вимиті яйця розбити в глибоку чашу, збовтати до піни і не припиняючи збивання, додати щіпку солі, поступово всипати цукор. Збити до пишної однорідності, трохи більше. Збивати можна як ручним віночком, так і міксером на низьких обертах. Тісто буде повітряним за рахунок добре збитих яєць.

Змішати інгредієнти сухі. У борошно додати ванілін, розпушувач, какао. Розмішати до однорідності.

Просіюючи, у два – три прийоми ввести муку|борошно| в яєчну суміш, перемішати до однорідності. Готове тісто вийде як негуста сметана, відразу почнуть утворюватись бульбашки. Тісто більше не перемішувати, зачерпувати столовою ложкою акуратно з краю.

Деко застелити змащеним пергаментом або багаторазовим килимком для випікання. Тісто розливати з носика ложки, щоб виходив круглий коржик. Чайною ложкою розлити заготовки на лапки, хвіст і три кола для голови.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці, при t 180 ‘близько 10 – 13 хвилин. Коржики знімати на решітку в один шар. Так розлити та випекти все тісто. Коржики розлити більшого діаметру, середнього і дрібнішого. Залишати достатню відстань, тісто збільшуватиметься.

Продукти крему. Олія має бути м’якою. Сметану з холодильника дістати за 15 хвилин до приготування крему.

Готуємо кавово – сметанний крем. У чашу висипати цукор, просіяти какао і добре перемішати. Додати м’яке вершкове масло|мастило| і розтерти силіконовою лопаткою до однорідності. Міксером я не користуюся, щоб олія не виділила воду.

У декілька прийомів ввести сметану, добре перемішати, але не збивати.

Готовий крем має бути однорідним, у міру солодким, з кавово-вершковим смаком. Консистенція стане трохи рідше, ніж була у сметани, але саме те, щоб добре просочити коржі – коржики. У холодильнику крем стабілізується та загусне.

Збираємо торт Черепаха. Починати з великих коржів, кожну вмочити в крем і викладати на блюдо, формуючи гірку – майбутній панцир черепахи. Потім вмочувати і укладати середні за розміром коржики, намагаючись не залишати порожнин, додаючи де треба крем.

Верх панцира сформувати з дрібних, по можливості однакових коржів. Змастити кремом нижню частину лапок, хвіст і прикріпити їх до блюда, трохи підштовхуючи під панцир у призначеному місці. Два маленькі коржики для голови повністю занурити в крем і прикріпити в центрі. У третього маленького кола змастити тільки низ і прикріпити на два нижні коржі – голова готова. Залишки крему рівномірно розподілити по всьому торту та залишити на столі для просочення.

Приготувати глазур на какао. У невеликий сотейник або ківшик висипати цукор, трохи солі для збалансованості смаку, просіяти какао, добре розмішати. Додати сметану, розмішати до однорідності і поставити на найменший нагрів.

Постійно помішуючи силіконовою лопаткою, до повного розчинення крупинок цукру, це дуже швидко. Варити та доводити до кипіння не треба. Готова глазур темна, однорідна, швидко застигає. Смак солодкий, кавовий, з дуже легкою гіркуватістю.

Прикрасити глазур’ю верх панцира, на голові намалювати очі, рот, на лапках кігтики. Глазур можна тримати на ледь теплій плиті, так з нею легше працювати. Залишити торт на столі на пів години, потім прибрати для подальшого просочення в холодильник. Торт готовий і через пару годин добре просочений, можна подавати!

Раніше ми розповідали, як приготувати запечений гарбузовий паштет.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

Нагору