Ікра буває не тільки кабачковою або баклажанною – бурякова займає лідируюче місце в рейтингу кращих зимових закусок.
Інформатор розповість, з чим буряк можна поєднувати у страві.
Інгредієнти:
- буряк – 2 кг;
- помідори – 1 кг;
- болгарський перець – 600 г;
- часник – 4-5 зубчиків;
- рослинна олія – 200 г;
- сіль – 3-4 ст. л;
- цукор – 1 ст. л;
- яблучний оцет – 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Буряк, помідори і перець подрібнити в м’ясорубці. Часник пропустити через прес. Буряк викласти в каструлю, довести до кипіння на повільному вогні і варити, постійно помішуючи. Потім зменшити вогонь і варити протягом 30-40 хвилин. Додати помідори, готувати ще пів години. Викласти перець і часник, продовжувати готувати протягом 20 хвилин. Потім всипати сіль, цукор і влити оцет. Готувати 10 хвилин, розлити по банках і закатати кришками.
Раніше ми розповідали, як приготувати торт “Черепаха”.
Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.
Євгенія Глубінок