Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

У Кривому Розі просять підтримати петицію з перейменування вулиці на честь лікаря-захисника

Місцевих мешканців просять підписати петицію, щодо перейменування вулиці на честь лікаря – захисника Олексія Різниченка, який загинув під час евакуації поранених з-під Лиману. Олексій є прикладом відданості своїй землі, своїй справі і боротьбі за збереження культури, незалежності та свободи нашої країни.

Про це повідомляє Інформатор за посиланням на Криворізьку міську раду.

“На жаль, в нас немає точної причини, чому вулиця Співдружності називається саме так. Проте своєю назвою вона відсилає нас до Співдружності Незалежних Держав – міжнародної організації країн колишнього СРСР, державами-засновниками якої є країни-агресори. Після всіх злочинів, які вчиняє росія на нашій території, не може бути навіть мови про продовження будь-якої “співдружності” з цією країною. Ми маємо зробити все можливе, щоб позбутися будь-яких відсилок до країни-агресора, та належно вшанувати пам’ять справжніх героїв нашої країни” – написано у тексті петиції.

Різниченко Олексій (1994 – 2022) – народився у м. Кривий Ріг. Закінчив Криворізьку гімназію №91 екстерном та вступив до Харківського Національного Медичного Університету. Закінчив військову кафедру та отримав звання молодшого лейтенанта. Після закінчення ВУЗу працював в Амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №7 сімейним лікарем, а пізніше – її завідувачем. Його пацієнтами було багато мешканців мікрорайону Східний, де і знаходиться амбулаторія. Лікар відвідував конференції, лекції та різноманітні Всеукраїнські та міжнародні заходи для підвищення кваліфікації. Ніколи і нікому не відмовляв в допомозі.

Окрім роботи, Олексій був активним громадським діячем з чіткою позицією. Приймав активну участь у житті міста та країни – забезпечуючи прозорість виборчих процесів, відвідував мітинги та урочистості, був учасником Революції гідності 2013-14 років.

З першого дня війни Олексій вступив до лав ЗСУ. Багато працював над навчанням бійців правилам надання медичної допомоги. Незабаром він отримав підвищення у званні до лейтенанта. Разом з родиною, збирали кошти для комплектування аптечок бійців його роти. Вже літом став начальником медичного пункту 66 Окремої механізованої бригади, яка активно працювала на передовій. За своїми посадовими обов’язками не мав вивозити поранених, але не міг бути осторонь і допомагав своїм побратимам. 27 вересня, під час евакуації поранених з-під Лиману, Олексій загинув смертю героя.

На підставі вищезазначеного, Олексій Різниченко безперечно заслуговує на увічнення його імені в назві вулиці, оскільки усе життя Героя є прикладом відданості своїй землі, своїй справі і боротьбі за збереження культури, незалежності та свободи нашої країни. Оскільки Олексій виріс та жив на цій вулиці, автор петиції та багато мешканців вулиці Співдружності особисто знали Олексія.

Раніше ми розповідали, як у лікарні Дніпропетровської області рятували цілу родину після ворожого обстрілу.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

 

 

Нагору