Інформатор Кривий Ріг

ТРЕШ

У Дніпропетровській області вітчим побив 7-річного хлопчика хворого на епілепсію

Проблема домашнього насильства в Україні залишається актуальною і під час війни. Найчастіше потерпають від насильства в сім’ях жінки та діти. Особливо, жахливо сприймається насилля, коли страждає малолітня дитина. Нещодавно, мати 7-річного хлопчика викликала “швидку”, бо співмешканець побив її сина, який до того ж хворіє на епілепсію.

Як повідомляє Інформатор, іноді бригадам екстреної медичної допомоги, які приїжджають на виклики щодо домашнього насилля, приходиться надавати не тільки медичну, а й психологічну допомогу жертвам.

Так, у селі Першотравенка Новомосковського району з приводу “побив вітчим, болить живіт” виїздила фельдшерська. Прибувши на місце виклику медики з’ясували, що 7-річного хлопчика, який хворіє на епілепсію, побив співмешканець матері.

“Молодика, підігрітого алкоголем, потягло на “виховання” дитини, після чого хлопчику знадобилась екстрена медична допомога – на голові виявлена гематома, були нудота, блювота, судоми з втратою свідомості. З попереднім діагнозом “Закрита черепно-мозкова травма. Струс головного мозку. Судомний синдром” постраждалий хлопчик в стані середньої тяжкості був госпіталізований до лікарні у Дніпрі”, – йдеться у повідомленні директора Дніпропетровського обласного центру ЕМД та медицини катастроф Радія Шевченко.

Інформація про виявлений факт домашнього насильства передана до Національної поліції.

Раніше ми розповідали, про порятунок 6-річного хлопчика, якого вкусила змія.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору