Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Як у Кривому Розі обрушився міст

Криворізькі мости за своєю пропорційністю дуже гармонійно вписуються в навколишній пейзаж. Зараз більшість мостів побудовані за допомогою міцних металевих конструкцій, а раніше не всі вони могли втримати навіть потік людей. Так і сталося з одним з маленьких мостів у парку Мершавцева.

Як розповідає Інформатор, кожен із криворізьких мостів має свою історію і свою долю. Досить цікава передісторія є й у скромного містка, що веде через Саксагань до парку Мершавцева (біля стадіону Спартак).

Побудований у 1972 році, у реєстрі криворізьких мостів він значиться за №4. Його дерев’яні попередники жодних номерів не мали, оскільки практично щороку їх змивало весняними водами. Але одного разу причина руйнування виявилася несподіваною.

У травні 1954 року у культурному житті Кривого Рогу сталася екстраординарна подія. Під час проведення святкування на стадіоні “Спартак”, з самого ранку сюди почали з’їжджатися люди. До початку святкування на стадіоні зібралося майже все населення міста. Коли свято закінчилося, весь натовп ринув до виходу. Шлях у місто лежав через злощасний дерев’яний місток, який, природно, не витримав навантаження і просто впав у річку. На щастя, обійшлося без жертв. Ця історія, яка стала вже міською легендою, досі обростає все новими подробицями і з кожним роком збільшується кількість «героїв» несанкціонованого купання і тих, хто бачив усе це «на власні очі». Але, як би там не було, а міст дійсно звалився, і на його місці спорудили більш міцну конструкцію. І досі цей скромний міст мужньо протистоїть руйнівній силі стихій та часу.

Міст у парку Мершавцева біля стадіону “Спартак”, наші дні

Джерело: “Вісник Кривбасу

Фото: Андрій Косторенко

Раніше ми показали, як виглядав парк Мершавцева під час повіні у 50-х роках 20 століття і під час затоплення у 2022 році.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору