Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Виставка автівок у Кривому Розі: які експонати побачили містяни 30 років назад

У 1986 році відбувся автопробіг саморобних та ретро автомобілів Київ-Ялта за 12 днів. Маршрут проходив містами: Київ-Черкаси-Кіровоград-Кривий Ріг-Південна Каховка-Сімферополь-Ялта. У Кривому Розі для зупинки та демонстрації машин було обрано Саксаганський район. Раритетні і саморобні автівки проїхалися по дорогах міста, а потім кружляли на стадіоні біля ДЮСШ №10.

Інформатор покаже, які ж автомобілі відвідували Кривий Ріг тридцять років тому.

Вздовж вулиці Бикова від площі Володимира Великого до басейну ДЮСШ №10 вишикувалася колона автомобілів біля яких стояли господарі, розповідаючи про свої машини та відповідаючи на запитання. Один із водіїв на запитання з чого зроблений кузов машини відповів, що він “виклеїв” його з листів склопластику, кузов надзвичайно міцний і запропонував це перевірити. Два хлопці залізли дах і стали на ньому стрибати без наслідків для останньої. Був також дуже незвичайний на ті часи мікроавтобус з кухнею, газовою піччю, холодильником і великим спальним місцем на кілька людей.

Потім автомобілі переїхали на стадіон ДЮСШ №10, де відбувся парад та різноманітні конкурси. Запам’яталися два. В одному автомобіль виїжджав на старт і глушив двигун. Глядачі штовхали його і відпускали, а далі він котився за інерцією. Перемагав той, хто далі проїде.

У наступному конкурсі автомобіль мав проїхати максимальну відстань на 100 г бензину. Переміг симпатичний Volkswagen Жук.

Чимало містян фотографувалися на фоні саморобних і ретро експонатів

Ретро автомобіль у Кривому Розі

Одна з найнезвичніших автівок автопробігу

Автівки готові до показу

Ретро-авто у Кривому Розі

Автопробіг з Кривого Рогу до Ялти

Раритетні авто у Кривому Розі

Парад автівок на стадіоні біля ДЮСШ №10

Парад Автівок на стадіоні

Джерело: Криворізька Старовина.

Раніше ми показали, як виглядала повінь у Кривому Розі 50 років тому. 

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

Нагору