Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Справжній спортивний болід на дорогах Кривого Рогу: місцевий винахідник зібрав незвичний спорткар

Молодий айтішник з Кривого Рогу Микола Савонюк власноруч зібрав справжній спортивний болід, який вже гасає по дорогам міста. Патріотичний спорткар – це втілення його дитячої мрії. 

Інформатор поспілкувався з Миколою і ми розкажемо, як виникла ідея створити спорткар.

Як і всі батьки, тато Миколи хотів, щоб його син був майстром на всі руки і ще в дитинстві запропонував разом зібрати справжній багі. Але Миколі ця ідея не дуже “зайшла”, адже як і всі підлітки, він хотів мати спритну автівку.

Одного разу майбутній винахідник побачив змагання болідів “Формула-студент” і вирішив зробити таке саме авто. Ідею виношував близько 10 років. Половину часу він просто шукав інформацію та вивчав, як влаштоване авто всередині.

Криворізький болід створений за кресленнями тих самих спорткарів, які змагаються у “Формулі студент”, який Микола Савонюк зібрав вже у віці 25 років. На активне будування в нього пішло три роки. Все, крім кузова, Микола робив сам у власному гаражі.

Вартість автівки склала більш ніж 20 тисяч доларів. Як каже Микола: “Я вів розрахунки…після 20 тисяч перестав рахувати. Але там не набагато більше”.

Раніше винахідник автівками не займався, це просто хобі і дитяча мрія. Микола працює в IT-компанії, розробляє додатки до платформи IOS. І каже, що автівку зробив для себе, тому зараз немає планів та амбіцій пускати болід в серію. Але якщо буде попит, то він розгляне таку можливість.

Вага боліду складає лише 400 кілограмів, а для автолюбителів буде цікаво дізнатися, що потужність такої “крихітки”, аж 120 кінських сил і розганяється вона до 200 км/год. Місце розраховане лише для водія.

Криворізькій Стів Джобс зі своєю автівкою

Болід

Раніше ми розповідали про криворіжців, які створюють багі для військових на передовій.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Олена Шевченко

 

 

 

Нагору