Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо морквяний салат: заготовки на зиму

Сказати, що морква просто корисна – нічого не сказати. Адже це незамінне джерело вітамінів та мінеральних елементів, без яких організм людини не здатен нормально функціонувати. Морква є незамінним продуктом у сферах краси, оскільки сприяє здоров’ю шкіри і уповільнює процеси старіння. 

Інформатор пропонує приготувати корисний морквяний салат.

Інгредієнти:

  • 1 кг моркви,
  • 1 кг цибулі,
  • 10 штук солодкого перцю,
  • 1,5 кг помідорів,
  • 250 г томатного соусу,
  • 1 скл. цукру,
  • 1 скл. олії,
  • сіль – до смаку.

Спосіб приготування:

Моркву помити, почистити, порізати соломкою. Перець помити, почистити, порізати невеликими шматочками. Помідори порізати, змолоти у блендері на пюре. Цибулю почистити і порізати чверть кільцями. Овочі скласти в каструлю так, щоб перець і помідори були зверху. Додати сіль, цукор, олію, соус. Тушкувати 2,5 години, коли овочі стануть м’якими – періодично помішувати. Розкласти в стерилізовані банки, закатати. Перевернути банки і вкутати теплою тканиною.

Раніше ми розповідали, як приготувати український десерт: львівський сирник.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору