Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо український десерт: львівський сирник

Львівський сирник – ідеальний до сніданку. Один із класичних рецептів, який став популярним у кафе та кав’ярнях, але легко готується і вдома.

Інформатор розповість детально, як приготувати десерт.

Складові:

  • Сир — 500 г
  • 1 склянка цукру
  • Вершкове масло — 130 г
  • Яйця — 4 штуки
  • 1 столова ложка манної крупи
  • Родзинки — 50 г
  • Сметана — 3 ст. л
  • Какао — 2 ст. л
  • Цедра лимона

Спосіб приготування:

Збити жовтки з цукром, додати манку, олію, родзинки та цедру лимона. Ретельно вимішати. До отриманої суміші додати сир. Його попередньо потрібно протерти через сито або змолоти в блендері.

Суміш збити міксером на низькій швидкості трохи більше ніж хвилину. Білки збити до густої білої піни і додати сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання.

Поставити львівський сирник у розігріту духовку та випікати 40-60 хвилин за температури 180 градусів.

А поки він печеться — приготувати глазур.

Столову ложку олії та 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь і розтопити, постійно помішуючи. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, вимішати до однорідності і довести до кипіння. Готовий сирник полити шоколадною глазур’ю і поставити в холодильник щонайменше на п’ять годин, а краще на ніч.

Смачного та гарного настрою!

Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві голубці.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Євгенія Глубінок

Нагору