Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо смачні рибні котлети в духовці

При самій лише згадці про домашні котлети вже чується цей запах, який долинає, здавалося б, із кухні. Не дивно, адже котлети з риби  – це універсальна страва, яку багато хто готує і любить. Котлети можна подавати з різною крупою чи картоплею, прикрашати зеленню і цибулею.

Інформатор розкаже про легкий та дуже смачний рецепт рибних котлет.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Покладіть попередньо вимитого і очищеного від кісточок лосося (можна використовувати вже готове філе риби) на невелику сковороду або сотейник і залийте окропом. Варіть рибу на повільному вогні протягом 5 хвилин до повної готовності. Злийте воду зі сковороди, охолодіть трохи лосося, а потім розділіть його на досить великі частини, відкинувши шкіру.

Покладіть заздалегідь очищену від шкірки і дрібно нарізану картоплю у велику каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і варіть 10-15 хвилин до готовності. Злийте воду і добре за допомогою толкушки розтовчіть картоплю до однорідного  стану, потім перекладіть у велику миску.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Під проточною водою ретельно промийте зелену цибулю і петрушку, а потім на обробній дошці дрібно наріжте зелень. Засипте нашатковану зелень в глибоку миску.

У миску до подрібненої зелені додайте соус з хроном (можна використовувати натертий на дрібній тертці хрін) і раніше підготовлене картопляне пюре. Додайте так само в миску шматочки лосося, потім посоліть все, приправте чорним меленим перцем і приправами до риби. Ретельно все перемішайте, до однорідної маси.

Тепер з утвореної рибної маси сформуйте однакового розміру котлетки. Якщо вони будуть ще теплими, залиште їх на деякий час, щоб охололи.

Посипте утворені котлети борошном. Помістіть в заздалегідь збите куряче яйце і рясно викачайте в панірувальних сухарях. Занурте кожну котлету спочатку в яйце, а потім в панірувальні сухарі, переконавшись, що вони рівномірно покриті з усіх боків.

Перекладіть рибні котлети в паніровці на велике деко з антипригарним покриттям, злегка змащене олією. Надішліть деко з котлетами в розігріту духовку і випікайте протягом 20 хвилин до хрусткого і золотисто-коричневого кольору на страві.

Подавайте готові рибні котлети, приготовані в духовці, на красивій тарілці з лимоном і зеленню.

Раніше ми розповідали, про рецепт грушевий пиріг з фініками: рецепт від Євгена Клопотенко.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору