Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо грушевий пиріг з фініками: рецепт від Євгена Клопотенко

Випічка з грушами круто смакує із фініками – це просто божественне поєднання. Також за рахунок груш пиріг виходить дуже соковитим та м’яким. Євген Клопотенко радить подавати цей пиріг із кулькою пломбіру – разом смакуватиме просто чудово.

Інформатор пропонує приготувати та скуштувати смачний десерт.

Для випічки із грушами краще використовувати тверді та солодкі сорти фруктів. М’які для цього підходять найменше, адже під час запікання вони стануть ще м’якшими, виділять велику кількість соку та можуть перетворитися на пюре. Можливо, це добре для випічки, де груша ріжеться, але для цього пирога буде зайвим, бо тут ми беремо цілі груші.

Інгредієнти:

Для начинки:

Для тіста:

Покроковий рецепт:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування грушевого пирога з фініками. Очистіть 5 груш від шкірки, але залиште хвостики. Нижню частину трохи зріжте, щоб груші можна було рівно поставити.

Наберіть в каструлю 600 мл води. Викладіть туди 2 палички кориці, 5 бутонів гвоздики, зріжте цедру апельсина і лимона, не використовуючи білу частину.

Викладіть в каструлю груші, додайте 200 г цукру і варіть груші зі спеціями і цедрою на невеликому вогні 40 хвилин. Перевірте готовність ножем, він повинен легко входити в плоди. Коли груші будуть готові, приберіть каструлю з вогню і дайте їм охолонути.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Для тіста змішайте в мисці 300 г борошна, 1 ч. л. розпушувача, 1 дрібку солі і 1 ч. л. меленої кориці. Наріжте невеликими шматочками 200 г фініків без кісточки і додайте в миску до борошна.

Додайте в миску 2 ст. л. насіння льону і 160 г цукру, трохи перемішайте.

Влийте 450 мл молока і 300 мл соняшникової олії, ретельно перемішайте до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.

Застеліть пергаментом форму для запікання і змастіть 20 г вершкового масла. Вилийте тісто у форму і виставите груші на відстані одну від одної. Можна зробити навпаки і спочатку виставити груші, але тісто в такому випадку потрібно вливати дуже обережно. Випікайте пиріг з грушами і фініками 30 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Час приготування залежить від глибини форми, якщо вона глибока, товщина тіста буде більшою і випікати потрібно трохи довше. Залиште пиріг охолонути у формі.

Готувати – це просто!

Раніше ми розповідали, про рецепт французького цибульного супу удома.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору