Осінь принесла рясний урожай, морозні ночі і легкий смуток. І все ж цей сезон – один з найкращих пір року для того, щоб спробувати приготувати нову осінню страву – цибульний суп.
Інформатор пропонує приготувати легку страву на вечерю.
Інгредієнти:
- 1 кг цибулі,
- 1 л бульйону (краще яловичого),
- 250 г картоплі,
- 3 ст.л. вершкового масла,
- 200 г твердого сиру,
- 300 г вершків,
- сік одного лимона або 75 мл білого сухого вина,
- черствий батон або багет,
- лавровий лист,
- чорний перець,
- тим’ян
Приготування:
Цибулю нарізати півкільцями і впродовж півгодини пасерувати на вершковому маслі у великій сковороді або сотейнику. До цибулі додати картоплю, нарізану кубиками, і залити бульйоном. Варити до готовності картоплі і додати сіль, перець. Отриману масу слід трохи остудити і подрібнити блендером. Після чого необхідно додати вершки, сік лимона (або вино) і спеції. В принципі, суп готовий, і подавати його слід з грінками з білого хліба. Але якщо ви хочете повної відповідності класиці, то приготований суп варто перелити в порційні горщики для запікання і рясно посипати тертим сиром. В такому випадку суп буде готовий до поїдання після запікання в духовці до золотистої скоринки сиру.
Смачної вечері!
Раніше ми розповідали, про те, як смачно приготувати гарбузову кашу.
Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.
Євгенія Глубінок