Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо смачні спагетті з фрикадельками від “Леді та Бродяги”

Спагетті з фрикадельками в томатному соусі – це зручна страва, тому що готується відразу і м’ясо і гарнір. Та ще це улюблена вечеря дорослих, дітей та “Леді і Бродяги”.

Інформатор пропонує скуштувати улюблену страву з мультика.

Приготування соусу:

  • Оливкова олія: 2 стол.
  • Сіль до смаку
  • Часник: 2 зубчик
  • Перець чорний мелений: до смаку
  • Помідори (різані томати у власному соку): 500 г
  • Базилік: 10 г
  • Мускатний горіх: 0.25 чайн.
  • Цибуля: 1 шт.

Цибулю натерти на тертці або дуже дрібно нарізати.

Часник очистити та дрібно порубати.

У сковороді розігріти оливкову олію, додати часник, мелений перець та сіль.  Смажити трохи понад 1 хвилини.

Додати до часнику різані томати.  Перемішати.

Додати в соус гілочки базиліка.  Накрити сковороду кришкою і тушкувати соус близько 20 хвилин|мінути| на повільному вогні.

Приготування Фрикадельок:

  • Сіль до смаку
  • Яловичий фарш: 300 г
  • Твердий сир: 50 г
  • Білий хліб (скибочка): 20 г
  • Яйця: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Петрушка (5 гілочок): 25 г
  • Перець чорний мелений: до смаку.

Часник очистити та подрібнити.

Петрушку вимити і дрібно посікти.

Шматок хліба очистити від скоринки.  Хлібний м’якуш замочити в молоці, потім віджати.

Сир натерти на дрібній тертці.

У мисці з’єднати фарш, часник, хліб, тертий сир, яйце та рубану петрушку.  Посолити, поперчити додати|добавляти| мускатний горіх.

Все ретельно перемішати.

Вологими руками сформувати з фаршу невеликі фрикадельки.

Викласти фрикадельки у томатний соус.  Гасити під кришкою 15-20 хвилин.  У середині гасіння фрикадельки перевернути.

Приготування спагетті:

  • Спагетті: 400 г
  • Оливкова олія: 1 стол.
  • Сіль до смаку

Спагетті відварити у підсоленій воді з додаванням оливкової олії за станом al dente.  Пасту відкинути на друшляк.

Розкласти готову пасту по тарілках.  Зверху викласти фрикадельки та полити томатним соусом.  Подати спагетті із фрикадельками до столу, прикрасивши гілочками базиліка.

Раніше ми писали, про рецепт лінивих булочок «Сіннабон».

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

Нагору