Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Готуємо ліниві булочки «Сіннабон»

Булочки “Сіннабон” – дуже пухнасті, повітряні та м’які булочки з глазур’ю. Рецепт дуже легкий та завжди ідеально виходить.

Інформатор пропонує приготувати ці повітряні та дуже смачні булочки.

Інгредієнти:

  • молоко чи вода, 200 мл;
  • дріжджі сухі, 5 г чи свіжі, 15 г;
  • цукор, 80 г;
  • сіль дрібку;
  • яйця, 2 шт.;
  • борошно, близько 470 г;
  • масло вершкове або соняшникова олія, 2 ст.л;
  • цукор, 80 г + кориця, 1,5 ч.л;
  • вершкове масло, 60 г;
  • сир домашній або жирна сметана, 200 г;
  • вершкове масло, 60 г;
  • молоко, 100 г;
  • пудра цукрова 2 ст.л;
  • ванілін.

Спосіб приготування:

Тепле молоко або теплу воду змішуємо з цукром та дріжджами, перемішуємо.

Вводимо яйця та сіль, перемішуємо.

Всипаємо частинами просіяне борошно і вимішуємо тісто руками чи міксером. Маса повинна бути м’якою, гладкою та однорідною, не перестарайтеся з борошном.

Вливаємо олію і вимішуємо.

Накриваємо тісто і залишаємо у теплому місці на 1 годину.

Обминаємо тісто та залишаємо ще на 1 годину.

Для начинки змішуємо розм’якшене вершкове масло з цукром і корицею, перемішуємо.

Деко застеляємо пергаментом. Тісто розкачуємо за розміром форми і перекладаємо в деко.

Викладаємо начинку та розподіляємо рівним шаром.

Робимо надрізи ножем у вигляді сітки – квадратиків.

Накриваємо та залишаємо на 20 хвилин.

Випікаємо при 180 градусах близько 25 хвилин, щоб зверху була хрумка скоринка.

Можна змішати для крему вершковий сир або густу сметану з пудрою та збити. Продукти мають бути кімнатної температури. Покриваємо булочки таким кремом, коли вони гарячі.

Такі ніжні та ароматні булочки ви точно станете готувати часто, настільки вони смачні.

Раніше ми писали рецепт, як приготувати сирний суп з грінками.

Дізнавайтеся головні новини Кривого Рогу і України на Telegram каналі Інформатор Кривий Ріг.

Євгенія Глубінок

 

Нагору