Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Чим часткова мобілізація в росії загрожує Україні: коментар експерта

21 вересня путін оголосив часткову мобілізацію в росії. Заявив про підтримку “референдумів” на окупованих територіях та почав загрожувати ядерною зброєю, якщо ЗСУ не перестане звільняти українські землі. Наскільки варто дослухатися до цих погроз? 

Про це розповість Інформатор Кривий Ріг з посиланням на Інформатор Україна та військового експерта Дениса Поповича.

Що означає часткова мобілізація в росії

Згідно з указом, призову на військову службу будуть підлягати тільки ті громадяни, які перебувають в запасі та, перш за все ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід. Покликані на військову службу перед відправкою до частин будуть проходити додаткову військову підготовку.

А ще путін повідомив про те, що «ЛНР практично очищена від нацистів», і що «уряду і міноборони вже дані доручення в повному обсязі і стислі строки визначити правовий статус добровольців та бійців ЛНР і ДНР. Він має бути таким же, як у кадрових військових, включаючи медобслуговування, соцгарантії».

Пояснення від міністерства оборони росії

Пояснення від міністерства оборони росії

Крім часткової мобілізації, путін вчергове оголосив про головну мету війни. Це – «визволення Донбасу». Мовляв, при загрозі територіальної цілісності росії «ми використаємо всі заходи, включаючи ядерну зброю. Це не блеф». Як і раніше російський фюрер бачить загрозу від Заходу. «Мета Заходу – послабити, роз’єднати та знищити нашу країну».

Чим часткова мобілізація загрожує Україні

Часткова мобілізація в росії – це підвищення ставок  у цій війні, – вважає військовий експерт Денис Попович, – І говорить про готовність путіна йти далі попри всі успіхи української армії на Харківському фронті. Власне це і є реакцією на ці успіхи. Оскільки на сьогоднішній день російська армія знекровлена і потрібний резерв для продовження бойових дій», – сказав він.

І додав, якщо мобілізація часткова, то будуть мобілізуватися  конкретні категорії військовослужбовців, для того, щоб перекрити ті втрати, які російська армія понесла в боях в Україні.

«Тобто, на сьогоднішній день, судячи з його заяв про підтримку цих так званих референдумів  на території Донецької і Луганської областей  і частково окупованих районів Херсонської і Запорізької областей – воно спрямоване на те, щоб втримати ці території і вберегти їх від подальших контрнаступів української армії», – сказав Денис Попович.

Експерт Денис Попович вважає, що збільшення російської армії загрожує фіксацією лінії фронту. «Вірніше, спробою фіксації лінії фронту, яка зараз є, – сказав він. – Ми, крім того, бачимо погрози в тому числі і використання ядерної зброї, як відповідь не те, що ми не зупинимося. А оскільки ми не зупинимось, то ми бачимо, що війна затягується. Нам слід враховувати ці реалії», – рекомендує експерт.

Що цьому передувало

Як повідомлялося раніше, міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що в рамках часткової мобілізації в росії будуть призвані 300 тисяч резервістів.  Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Твітері, прокоментував оголошення часткової мобілізації в російській федерації.

“Йшов 210-й день “триденної війни”. росіяни, які вимагали знищити Україну, врешті отримали мобілізацію, закриті кордони, блокування банківських рахунків, тюрму за дезертирство, спецзагони для “опущених” у ПВК. Все ще йде за планом, чи не так? У життя чудове почуття гумору”, – зазначив Подоляк.

Нагадаємо, у своєму зверненні 21 вересня (якого чекали ще напередодні) путін оголосив  про часткову мобілізацію у рф. Росіяни сприйняли звістку дуже нервово. Про це свідчать заклики до акцій протесту, пошукові запити у Google та падіння фондового ринку.

Підписуйтесь на Telegram канал Інформатор Кривий Ріг і дізнавайтеся першими про головні новини міста.

Нагору