Сезон слив підходить до завершення, а температура повітря на вулиці стає все нижче і нижче. Тому саме час спекти смачний, теплий і «затишний» десерт – сливовий пиріг. А цікавою «приправою» до нього буде історія походження рецепта.
Інформатор поділиться з вами відомим рецептом сливового пирога з The New York Times. Тому робіть скріни, копіюйте, зберігайте та готуйте фантастичний та ароматний пиріг зі сливами.
Протягом кількох років The New York Times публікувала цей пиріг на прохання читачок. Рецепт користувався такою популярністю, що звернень ставало дедалі більше. Нарешті головний редактор не витримав і розмістив його востаннє — спеціально великим шрифтом, аби кожна господиня могла вирізати й прикріпити на холодильник.
Авторкою рецепту була американська письменниця та кулінарна оглядачка The New York Times Меріан Буррос. Вона померла через кілька днів після серцевого нападу у віці 93-х років.
Інгредієнти:
- Цукор – 150 г
- Масло вершкове – 120 г
- Борошно – 150 г
- Яйце куряче – 2 шт
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Сливи – 12 шт
- Кориця – 1 ч. л.
Приготування:
Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. По одному вибивати яйця, продовжувати збивати.
Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідності.
Перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста. Вимішати 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці. Посипати зверху по сливах.
Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до підрум’янення.
Подавати теплим з кулькою ванільного морозива.
Раніше Інформатор розповів, як приготувати хлібні коржики на сковороді. Також ми писали, як приготувати хліб без борошна та хліб на Coca-Cola.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко