З настанням холодів українці починають більше їсти гострих гарячих супів. Капусняк по-польськи – один з них. Готується він досить довго, але результат того коштує.
Реклама
Інформатор пропонує рецепт
Капусняк по-польськи
Реклама
Продукти
- Капуста свіжа – 350 г
- Квашена капуста з розсолом – 250 г
- Ріпчаста цибуля – 160 г
- Морква – 120 г Бекон – 200 г
- Ковбаса напівкопчена – 350 г
- Бульйон м’ясний або курячий – 1,9 л
- Лавровий лист – 2 шт.
- Кріп – 10 г
- Картопля – 280 г
- Паприка солодка – 2 ч.л.
- Сіль – 1 ст.л.
- Перець чорний мелений – ½ ч.
Приготування
- Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву тонкими півкільцями, капусту і картоплю наріжте невеликими кубиками, ковбасу круглими скибочками, бекон невеликими шматочками.
- Розігрійте каструлю на слабкому вогні і додайте бекон, смажте 3 хвилини на слабкому вогні.
- Додайте в каструлю ковбасу і смажте ще 3 хвилини на слабкому вогні.
- Покладіть туди цибулю і моркву, продовжуйте смажити 4 хвилини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
- Додайте свіжу капусту і обсмажуйте ще 3 хвилини на слабкому вогні.
- Додайте квашену капусту, картоплю, м’ясний або курячий бульйон, паприку, сіль, лавровий лист, доведіть до кипіння і зменште вогонь.
- Накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до готовності овочів.
- Вимкніть вогонь, додайте в капусняк дрібно нарізаний кріп і подавайте капусняк до столу.
Раніше Інформатор писав про те, як приготувати ліниві пиріжки з капустою. Також ми розповідали про те, як приготувати грецьке лаханорізо з капусти та рису.
Реклама
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко
Реклама