Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

З грецької кухні: як приготувати лаханорізо

В Україні дуже полюбляють голубці. Але ж їх приготування займає дуже багато часу. Тому спробуємо щось схоже та приготуємо грецьку страву лаханорізо, яку у ції теплій країні їдять і на обід, і на вечерю.

Інформатор пропонує приготувати капусту з рисом по-грецькі лаханорізо.

Продукти

  • Рис – 100 г
  • Капуста – 800 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 5 зубчиків
  • Морква – 1 шт
  • Зелена цибуля – пучок
  • Томатна паста – 2 ст.л.
  • Сіль, чорний перець – за смаком
  • Коріандр мелений – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 100 г
  • Вода – 500 мл.

Приготування

На вершковому маслі обсмажуємо цибулю 3 хвилини. Цибулю ріжимо дрібно. Потім викладаємо в сковороду моркву, порізану тонкими кружечкам.

Смажемо овочі на середньому вогні ще 3 хвилини. Потім додаємо пучок зеленої цибулі.

Далі кладемо білокачанну капусту. Шаткуємо її тонкою соломкою. Тушкуємо овочі ще 5 хвилин, періодично помішуючи.

Потім додаємо подрібнений часник і мелений коріандр. Тушкуємо капусту 10 хвилин.

Далі викладаємо томатну пасту. Солимо та перчемо за смаком.

Засипаємо капусту сухим рисом та заливаємо інгредієнти окропом.

Все перемішуємо та накриваємо сковороду кришкою. Готуємо капусту 20 хвилин на середньому вогні.

Все! Можна подавати до столу.  Смачний обід на основі капусти готовий!

Раніше Інформатор писав про те. як приготувати цвітну капусту з грибами. Також ми розповідали про те, як приготувати капустяни котлеті без яєць.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору