Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

До Великого посту: готуємо котлети без м’яса та яєць

Триває Великій пост. Але це не привід для того, щоби харчуватися несмачною. Багато цікавих страв можна приготувати навіть без м’яса та яєць. 

Інформатор пропонує рецепт капустяних котлет, які сподобаються і тим, хто посту не дотримується

Капустяні котлети без яєць

Продукти

  • 400 г свіжої капусти,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 2 картоплі,
  • 3 зубчики часнику,
  • 1/2 ч. л. солі,
  • чорний перець за смаком,
  • 2 ст. л. манної крупи,
  • 2 ст. л. муки

Приготування

Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Білокачанну капусту спочатку шаткуємо соломкою, потім дрібно нарізаємо.

Заливаємо нарізані овочі кип’ятком і залишаємо на 15 хвилин або відправляємо в киплячу воду і варимо 3 хвилини на середньому вогні.

Капуста стане м’якша, ніжніша, а з цибулі піде гіркота.

Потім капусту і цибулю доре віджимаємо, перекладаємо в миску.

До капусти додаємо натерті на дрібній тертці моркву, часник, картоплю, а також сіль, чорний перець, добре перемішуємо.

Тепер додамо манну крупу і борошно і ще раз добре перемішати. Залишимо масу на 5-10 хвилин, щоб крупа розбухла.

Виходить щільна маса з якої дуже легко ліпляться котлети.

Вологими руками формуємо капустяні котлети.

Викладаємо капустяні котлетки на розігріту сковорідку з соняшниковою олією, обсмажуємо на середньому вогні до рум’яності.

Подавати можна зі сметаною чи улюбленим соусом.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачні котлети з картоплі та гречки. Також ми розповідали про те, як приготувати бюджетні хлібні котлети.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору