Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Від м’ясних не відрізниш: готуємо економні котлети з цибулі

В наш важкий час майже у кожній родині бувають випадки, коли сімейний бюджет залишається, як кажуть “на мілині”. Тоді господині доводиться крутити мозком, аби вигадати щось смачне та недороге. М’ясо тоді купувати не по кишені.

Інформатор пропонує рецепт котлет з цибулі, які майже неможливо відрізнити від м’ясних.

Котлети з цибулі “як м’ясні”

Продукти

Цибуля – 0.5 кг.
Яйце – 2 шт.
Манна крупа— 100 грн.
Томатний сік – 400 мл.
Часник – 2 зубчики.
Сіль, перець – за смаком.
Олія — для смаження

Приготування

Дрібно ріжемо цибулю. Тут потрібно саме нарізати. На тертці або блендері не можна. Перекладаємо її в глибоку миску.

Часник натираємо на дрібній тертці та відправляємо до цибулі.

Додаємо манку, яйця, солім, перчимо. Всі добре перемішуємо і даємо 10 хвилин. За цей час цибуля пустить сік, манка розбухне і наші котлетки не будуть розповзатися і втрачати форми при смаженні.

Розігріваємо пательню з рослинною олією, формуючи котлетки та обжарюємо їх з одного боку 3 хвилини на середнім вогні до рум’яної скоринки. Потім зменшуємо трохи вогонь і перевертаємо. З другої сторони обсмажуємо 5 хвилин.

Поки готуються котлети тушкуємо томатний сік у сковороді хвилини 3-4 на середньому вогні.

Всі котлети перекладають в одну пательню і заливають томатним соком. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою. Через 15-20 хвилин, цибуля стане м’якою.

Все, котлетки готові, смачного!

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати смачні котлети з картоплі та гречки. Також ми розповідали про те, як приготувати бюджетні хлібні котлети.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Альона Свірідова

Нагору