Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Для холодної осені: готуємо капусняк по-польськи

З настанням холодів українці починають більше їсти гострих гарячих супів. Капусняк по-польськи – один з них. Готується він досить довго, але результат того коштує.

Інформатор пропонує рецепт

Капусняк по-польськи

Продукти

  • Капуста свіжа – 350 г
  • Квашена капуста з розсолом – 250 г
  • Ріпчаста цибуля – 160 г
  • Морква – 120 г Бекон – 200 г
  • Ковбаса напівкопчена – 350 г
  • Бульйон м’ясний або курячий – 1,9 л
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Кріп – 10 г
  • Картопля – 280 г
  • Паприка солодка – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч.

Приготування

  1. Наріжте цибулю дрібними кубиками, моркву тонкими півкільцями, капусту і картоплю наріжте невеликими кубиками, ковбасу круглими скибочками, бекон невеликими шматочками.
  2. Розігрійте каструлю на слабкому вогні і додайте бекон, смажте 3 хвилини на слабкому вогні.
  3. Додайте в каструлю ковбасу і смажте ще 3 хвилини на слабкому вогні.
  4. Покладіть туди цибулю і моркву, продовжуйте смажити 4 хвилини на слабкому вогні, періодично помішуючи.
  5. Додайте свіжу капусту і обсмажуйте ще 3 хвилини на слабкому вогні.
  6. Додайте  квашену капусту, картоплю, м’ясний або курячий бульйон, паприку, сіль, лавровий лист, доведіть до кипіння і зменште вогонь.
  7. Накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до готовності овочів.
  8. Вимкніть вогонь, додайте в капусняк дрібно нарізаний кріп і подавайте капусняк до столу.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати ліниві пиріжки з капустою. Також ми розповідали про те, як приготувати грецьке лаханорізо з капусти та рису.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору