Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Незвично: готуємо картоплю під соусом карбонара

Про пасту карбонара знають всі. Але для українців другим хлібом є не макарони, а картопля. Так чому б під соусом карбонара не приготувати саме її?

Інформатор пропонує рецепт.

Картопля під соусом карбонара

Продукти

  • 500 г білої картоплі
  • 50 г сиру пармезан або схожого на нього
  • 3 яєчних жовтки
  • 180 г вершків
  • 150 г тертого сиру
  • 75 г бекону
  • 1 червоний перець
  • пучок свіжої петрушки
  • сіль і білий перець за смаком

Приготування

Відваріть картоплю в підсоленій воді близько 15 хвилин, потім вийміть картоплю з води, дайте їй трохи охолонути і очистіть її від шкірки.

Картоплю наріжте кубиками.

Змішайте вершки з жовтками, пармезаном і тертим сиром, посоліть і поперчіть.

Обсмажити кубики бекону 2 хвилини, потім додати до картоплі, те ж саме зробити з дрібно нарізаним перцем.

Перемішайте, потім перекладіть суміш на сковороду з антипригарним покриттям і полийте сумішшю картоплю.

Посипте промитою і дрібно нарізаною петрушкою, потім поставте деко в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 25 хвилин.

Дістаємо деко з духовки, даємо картоплі трохи охолонути, після чого можна подавати.

Раніше Інформатор писав про те, як приготувати котлети з картоплі та печінки. Також ми розповідали про те, як приготувати шніцелі з картоплі, ковбаси та сиру.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору