Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Укрзалізниця створить зручний вагон для пасажирів на кріслах колісних: яким він буде

Подорож людей на кріслах колісних завжди є величезною проблемою. Спочатку такому пасажиру потрібно якось потрапити до вагона та купе. Потім занести само крісло. А у дорозі ще й до туалету сходити потрібно.

Про це повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу компанії, розв’язати цю проблему взялася Укрзалізниця.

За словами голови правління АТ «Укрзалізниця» Євгена Лященка, у купе цього вагона встановлять два спальні дивани, які можуть змінювати кут нахилу та фіксувати тіло.

Також тут буде пульт для регулювання освітлення, кнопка для виклику провідника та пристрій гучномовного зв’язку. Передбачені й спеціальні спальні місця для супровідників, які не відрізняються від звичайного місця в купе. Вагон матиме пандус і вбиральню, адаптовану для людини на кріслі колісному. Тамбур, вхідна група та інший простір матиме параметри для зручного пересування на кріслі колісному.

Звичайно, буде і система кондиціювання повітря, комбінована система опалення та інші вже звичні для модернізованих вагонів елементи.

Вагон дозволить перевозити групи людей на кріслах колісних на реабілітацію, відпочинок, змагання або просто подорожувати.

План інклюзивного вагона

План інклюзивного вагона

Так виглядатимуть купе

Так виглядатимуть купе

Перший такий вагон планується випустити наступного року.

Раніше Інформатор писав про те,  як військовослужбовцю виїхати за кордон для зустрічі з родиною та про те, що в Україні хочуть запровадити нові пільги для військових.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору