Коли треба нагодувати родину чи неочікуваних гостей, зробіть фарширований батон. Продукти для нього є майже у кожному холодильнику, а готується він дуже швидко.
Інформатор пропонує рецепт фаршированого батона.
Продукти
один солодкий болгарський перець;
один батон;
100 грамів зеленої цибулі;
50 грамів петрушки;
30 грамів вершкового масла;
200 грамів твердого сиру;
два зубчики часнику;
суміш перців – за смаком;
300 грамів копченої ковбаси або будь-якого копченого м’яса.
Приготування
Батон (або довгий багет) можна використовувати черствий: в процесі запікання він стане м’яким і смачним.
Солодкий болгарський перець (у мене червоного кольору, так як він найсолодший) очищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо маленькими кубиками.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці відразу в миску. Можна взяти сметанний сир: він ніжніший.
Зелень петрушки і цибулі дрібно рубаємо ножем.
Копчену ковбасу або копчене м’ясо нарізаємо маленькими кубиками.
У миску з сиром відправляємо все підготовлені продукти.
В окремий посуд виливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло, додаємо в нього за смаком чорний мелений перець і пропущені через прес зубчики часнику. Розмішуємо.
Отриманою масою заливаємо інгредієнти в мисці, перемішуємо.
Батон нарізаємо тонкими скибочками, не прорізаючи їх до кінця. Викладаємо на деко, застелене фольгою.
Фольги має бути стільки, щоб вистачило загорнути в неї батон повністю.
Фарширувати починаємо від середини батона, рухаючись до країв.
З фольги робимо човник, поєднуючи її з обох боків.
Відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 20-30 хвилин (час приблизний).
Фарширований батон стане відмінною закускою для великої компанії: їм і друзів нагодувати можна, і рідних побaлувати. Готується все просто і швидко, виходить дуже смачно і ситно.
Читайте також, як приготувати турецький хліб. Також ми писали, як приготувати хліб без борошна.
Читайте нас у Facebook, Telegram та Viber
Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook
Олена Шевченко