Інформатор Кривий Ріг

ЖИТТЯ

Швидкий обід чи перекус: готуємо фарширований батон

Коли треба нагодувати родину чи неочікуваних гостей, зробіть фарширований батон. Продукти для нього є майже у кожному холодильнику, а готується він дуже швидко. 

Інформатор пропонує рецепт фаршированого батона.

Продукти

один солодкий болгарський перець;

один батон;

100 грамів зеленої цибулі;

50 грамів петрушки;

30 грамів вершкового масла;

200 грамів твердого сиру;

два зубчики часнику;

суміш перців – за смаком;

300 грамів копченої ковбаси або будь-якого копченого м’яса.

Приготування

Батон (або довгий багет) можна використовувати черствий: в процесі запікання він стане м’яким і смачним.

Солодкий болгарський перець (у мене червоного кольору, так як він найсолодший) очищаємо від насіння і перегородок, нарізаємо маленькими кубиками.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці відразу в миску. Можна взяти сметанний сир: він ніжніший.

Зелень петрушки і цибулі дрібно рубаємо ножем.

Копчену ковбасу або копчене  м’ясо нарізаємо маленькими кубиками.

У миску з сиром відправляємо все підготовлені продукти.

В окремий посуд виливаємо розтоплене і охолоджене вершкове масло, додаємо в нього за смаком чорний мелений перець і пропущені через прес зубчики часнику. Розмішуємо.

Отриманою масою заливаємо інгредієнти в мисці, перемішуємо.

Батон нарізаємо тонкими скибочками, не прорізаючи їх до кінця. Викладаємо на деко, застелене фольгою.

Фольги має бути стільки, щоб вистачило загорнути в неї батон повністю.

Фарширувати починаємо від середини батона, рухаючись до країв.

З фольги робимо човник, поєднуючи її з обох боків.

Відправляємо в духовку, розігріту до 160 градусів, на 20-30 хвилин (час приблизний).

Фарширований батон стане відмінною закускою для великої компанії: їм і друзів нагодувати можна, і рідних побaлувати. Готується все просто і швидко, виходить дуже смачно і ситно.

Читайте також, як приготувати турецький хліб. Також ми писали, як приготувати хліб без борошна.

Читайте нас у FacebookTelegram та Viber 

Стали свідком надзвичайних ситуацій у Кривому Розі, пишіть нам у Facebook

Олена Шевченко

Нагору