Кривий Ріг До сайту

У Кривому Розі чоловік після риболовлі помер від лептоспірозу

Літо – сезон захворюваності на лептоспіроз. Це небезпечна інфекційна хвороба, яка може призвести до смерті людини. Саме такий випадок нещодавно зафіксований у Кривому Розі.

Реклама

Як повідомляє Інформатор з посиланням на Криворізькій районний відділ ДУ “ОЦПКХ МОЗ”, в липні місяці поточного року у Кривому Розі зареєстрований випадок захворювання на лептоспіроз. Зараження відбулося при ловлі риби на Іскрівському водосховищі в Кіровоградській області. Захворілий пізно звернувся за медичною допомогою і помер.

Медики попереджають, що найбільший ризик підхопити небезпечну інфекцію саме влітку та на початку осені, коли люди проводять більше часу біля водойм, ловлять рибу, косять траву, прибирають у підвалах. Справа в тому, що в навколишнє середовище бактерії потрапляють із сечею хворих тварин або носіїв інфекції, а далі бактерія може легко потрапити до людини, якщо у неї на шкірі є тріщини, порізи чи рани або через слизові оболонки рота, носа, очей.

Реклама

Лептоспіроз — це особливо небезпечне зоонозне (спільне для людей та тварин) інфекційне захворювання, яке може призвести до ураження нирок, печінки, менінгіту (запалення оболонок головного і спинного мозку) і навіть спричинити смерть, якщо своєчасно не звернутися по медичну допомогу.

Щоб уберегтися від лептоспірозу :
– уникайте заражених водойм: не купайтеся і не рибальте у водоймах, з якими можуть контактувати інфіковані тварини, наприклад, біля водопою худоби;
– уникайте контактів із хворими тваринами: не торкайтесь інфікованих тварин і дотримуйтесь заходів безпеки, доглядаючи за ними;
– знищуйте гризунів удома: проведіть дератизаційні заходи у своєму помешканні та убезпечте джерела водопостачання та харчі від забруднення виділеннями гризунів;.
– термічно обробляйте продукти тваринного походження.

Раніше Інформатор повідомляв, що у Кривому Розі через укус комахи 5-річна дитина захворіла на інфекційну хворобу – бореліоз. Також ми писали, що у криворіжанки з’явилися черв’яки під шкірою через укус комара.

Реклама